Vardagsrum

Hem / Vardagsrum

Inred det perfekta vardagsrummet

Använd enhetliga färger

Välj färger som passar tillsammans och som harmoniserar med varandra. Färgerna ska gärna sprida lugn, annars kommer det vara svårt att slappna av i rummet och rummet kan lätt kännas skrikigt.

Överdekorera inte

Använd inte för mycket möbler i vardagsrummet, det kommer göra att rummet känns litet och trångt. Fokusera istället på färre möbler för att skapa ett luftigare rum som både kommer kännas större och mer trivsamt.

Välj rätt vardagsrumsmatta

Mattor finns i alla typer av modeller, former och material. Använd dig av en vardagsrumsmatta för att knyta ihop inredningen i rummet. En stor matta som täcker hela golvet eller en liten matta som kompletterar bordet är en detalj som kommer avgöra det perfekta vardagsrummet. Utforska ett stort utbud av vardagsrumsmattor hos Classic Collection för att välja rätt matta till ditt vardagsrum.

Köp inte allt från samma affär

Försök undvika att köpa alla möbler och all inredning från ett och samma möbelvaruhus, det gör lätt att rummet känns som en produktkatalog. Försök få in personliga detaljer som bryter av.

Häng gardinerna rätt

Gardiner är något många inte reflekterar över, de sätter upp gardinerna som de alltid har suttit utan att reflektera över vilken effekt det får. Försök att sätta gardinerna så högt upp i taket som möjligt, det kommer ge rymd åt rummet och skapa ljus.

Frågor och svar

När man ska inreda vardagsrum är detaljerna viktiga. Alla har olika stil och smak, därför bör man inte fokusera så mycket på hur möblerna ser ut, utan istället fokusera på att detaljerna blir rätt. Läs våra tips ovan med några enkla knep om hur man inreder det perfekta vardagsrummet.

Att dekorera vardagsrum är såklart ett mycket personligt val, men vi föredrar stora, ljusa möbler som bryter av med textilier i ”mysigare” färger, såsom beige eller brunt. Pynta med inredningsdetaljer som matchar övriga delar av vardagsrummet, och försök få en röd tråd i inredningen.

Din vardagsrumsmatta bör inte vara större än vad din soffa/sittmöbel är, då det kommer att ge ett intryck av att soffan är för liten för ditt vardagsrum. Välj gärna en vardagsrumsmatta som är lika stor som din sittmöbel, det ger ett symmetriskt intryck i hela rummet.