Garage

Hem / Garage

Att renovera och inreda ett garage kräver en del tid och omtanke, men med våra tips blir processen väldigt mycket enklare

Verkstadsinredning för proffsigt garage

Garage tenderar att bli en kaotisk förvaringsplats där det sällan får plats några fordon. Drömmer du om att kunna byta däck hemma eller kunna gå ut och fixa saker i garaget? Då ska du satsa på garageinredning! Det finns verkstadsinredning i form av stadiga arbetsbänkar, skåp, hyllor och vagnar. Med rätt inredning i ditt garage får du äntligen utrymme att jobba med det du vill.

Förvara däck uppåt väggarna

Genom att planera förvaringen och verkligen tänka igenom hur allt kan förvaras på bästa sätt, kommer ni att spara mycket plats och energi. Till exempel vinterdäcken kan enkelt och snyggt förvaras på väggen med en väggkrok från Biltema.

Verktygsvagn

Med en verktygsvagn kan du hålla ordning på verktygen i garaget. Genom att förvara verktygen i en vagn kan du enkelt flytta med dig dem när du behöver – och flytta undan dem när du vill. Du kan köpa en verktygsvagn tom eller med verktyg.

Verktygssats

Med rätt verktyg blir verkstaden roligare att jobba i. Dessa går även att hänga på väggen för enkel åtkomst.

Häng upp cykeln på väggen

Med en smart cykelhängare kan cykeln förvaras på väggen istället för att ta upp halva golvytan i garaget. Köp t.ex. den här cykelhängaren från Decathlon.se.

Renovera garage - Byta garageport eller carport

Har du tröttnat på din gamla garageport? Då kan ett alternativ vara att måla om porten, men för att vara säker på att få ett bra resultat kanske det är läge att byta ut garageporten, vilket faktiskt kan ge hela huset ett helt nytt lyft. Men, vilken garageport ska man välja? Takskjutport, vikport eller vipport? Läs mer om de vanligaste typerna av garageportar nedan.

Takskjutport

En takskjutport är en praktisk garageport, den är ett utmärkt val om garaget har högt i tak och man behöver plats framför porten. Garageporten fälls enkelt ned genom ett handtag. I taket fäster man skenor som håller garageporten uppe.

Vikport

En vikport öppnas med ett handtag som sitter mitt på garageporten. Porten viks inåt och är enkel att dra upp. En vikport väger inte speciellt mycket, vilket gör att den både är enkel att hantera och att använda. Precis som takskjutporten tar den inte så mycket plats.

Vipport

En vipport lyfts upp och skjuts in under taket. Nackdelen med en vipport är att förvaringsutrymmet i taket försvinner p.ga. takets upphängning. Fördelen är dock att en vipport är enkel att använda och passar alla personer i hemmet.

Asfaltera garageuppfart

Att asfaltera garageuppfart kan göra både körning och tomtskötsel enklare, samtidigt som det kan skapa bilden av en bättre strukturerad tomt. Att utföra arbetet är däremot inte lika enkelt, så för bästa resultat bör du kontakta en etablerad och erfaren asfalterare vid asfaltering av garageuppfart.

Fördelar med att asfaltera uppfart

En asfalterad uppfart är stabil, lättskött och håller långt efter att den läggs på plats. En garageuppfart i asfalt kan även fungera som en yta för barn att leka på, och för extra fordon utanför garaget. Att asfaltera uppfart är även ett prisvänligt alternativ som vanligtvis sedan har en livslängd på över 20 år innan underhåll, beroende på användning och slitage.

Asfaltera uppfart med värmeslingor

En fördel som enkelt kan nyttjas med en garageuppfart i asfalt eller marksten är installerade värmeslingor under ytan som kan värma uppfarten och hålla is och snö borta. Då värmen bara aktiveras vid behov är det ett energisnålt alternativ som kan göra stor skillnad i både säkerhet och bekvämlighet.

Köpa garageport - tänk på kvalitet

Är du ute efter en ny garageport? Att investera i en garageport som har livslång hållbarhet är en väl värd investering för ditt hem, företag eller förening.

Montera garageport – be om hjälp

Att få hjälp med att montera garageport tycker vi är ett måste när man ska köpa garageport. Det kan vara ett komplicerat projekt att montera garageport själv och det kan bli väldigt dyrt att montera porten fel, därför vill vi återigen poängtera vikten av att montera rätt

Öppna garageporten med garageportsöppnare

Automatiska garageportsöppnare är en smart lösning för att öppna garageporten utan att behöva kliva ur bilen. Oavsett vilken typ av garageport du väljer, så finns det garageportsöppnare för alla modeller.

Avfuktare garage

Känns ditt garage kallt och rått trots att du renoverar eller till och med har renoverat klart? Då är en avfuktare lösningen på ditt problem. En avfuktare till garage fungerar som så att den sänker luftfuktigheten i garaget vilket sedermera löser det ack så vanliga problemet av den kalla och råa garagekänslan. För hög luftfuktighet leder inte endast till att det blir kallt och rått, det är även skadligt för ditt garage som snabbare bryts ned i den höga luftfuktigheten. När du renoverat eller är igång med renoveringen av ditt garage är det därför lämpligt att skaffa sig en avfuktare för att slippa dig oroa dig för ditt garages hälsa.

Frågor och svar

Undersök vilken garageport som passar bäst för er, om ni t.ex. har högt i tak kanske en takskjutport är ett bra alternativ. Besök en återförsäljare av garageportar för att klämma och känna. Vilken modell tror ni passar bäst hemma hos er, vad har ni plats för? Läs mer på Byggledarna.se om vad man ska tänka på när man väljer garageport.

Det beror givetvis på vilken modell och storlek garageporten ska ha, och om man vill ha hjälp med att montera garageporten, vilket kan bli lite dyrare men som troligtvis lönar sig i längden. Besök t.ex. Hemfint.se för att se vad en garageport kan kosta.

Vi tycker alltid att man ska välja en garageport i en tidlös färg, som man vet med sig att man inte kommer att tröttna på direkt. På så sätt är t.ex. vit en väldigt tacksam färg, då den passar till allt, är stilren och alltid kommer vara modern. Detsamma gäller om man vill ha en svart garageport, en färg som alltid kommer vara modern.