Pendellampa

Hem / Takpendlar

Om du söker pendellampor eller också så kallade takpendlar kan du ta en titt hos DPJ. Deras breda sortiment av små och stora pendellampor har något för alla rum i alla hem eller kontor. Varför inte en stor pendellampa ovanför matbordet eller en pampig lampa med 13 ljusglober i hallen. Du hittar varumärken som Artemide, Louis Poulsen och Le Klint med 5 års garanti och med en prisgaranti som lovar det lästa priset.

Takpendlar

Takpendlar är en av de vanligaste kategorierna av taklampor. Takpendlar finns i många olika storlekar och är som namnet beskriver en pendel med en skärm eller en kupa längst ner som hänger lodrätt från taket. Det finns även pendellampor med flera lampor till ett uttag som skapar en fylligare känsla och blir en effektfull inredningsdetalj.

Takpendlar

Takpendlel med flera lampor

Takpendel flera lampor

Det har blivit alltmer populärt att skapa en egen takpendel av flera lampor tillsammans i lite olika höjder vilket ger en personlig touch och nästan oändligt med möjligheter att skapa sin egen unika lampa. Svårigheten är att koppla ihop flera lampor till ett uttag, så ta hjälp av en elektriker. Är du intressera av exempelvis en pendellampa med 3 lampor så finns det idag även många färdiga kombinationer att köpa.

Upphäng flera lampor

Om du ändå vill lösa upphäng av flera lampor själv så har Clas Ohlson ett praktiskt upphäng för belysning som gör att du kan koppla ihop flera lampor till ett uttag. Om du är osäker på vad du får göra själv med el så har svenskaleljouren.se en tydlig steg för steg guide på hur du gör för att koppla in en taklampa. Viktigast är att komma ihåg att slå av strömmen!

Lampa över köksö

Takpendlar är väldigt populärt även i köket som lampa över köksö. Pendellampa med 3 lampor är nog det vanligaste men det beror såklart på lampornas storlek såväl som köksöns storlek vad som passar bäst. Pendellamporna har två syften, de både lyfter inredningen och ramar in köksön och är en viktig del av funktionsbelysningen då du behöver bra ljus där du förbereder eller serverar maten.

Lampa-over-kokso

Pendellampor ovanför köksö