Pendellampa

Hem / Takpendlar

Om du söker pendellampor eller också så kallade takpendlar kan du ta en titt hos DPJ. Deras breda sortiment av små och stora pendellampor har något för alla rum i alla hem eller kontor. Varför inte en stor pendellampa ovanför matbordet eller en pampig lampa med 13 ljusglober i hallen. Du hittar varumärken som Artemide, Louis Poulsen och Le Klint med 5 års garanti och med en prisgaranti som lovar det lästa priset.

Takpendlar

Takpendlar är en av de vanligaste kategorierna av taklampor. Takpendlar finns i många olika storlekar och är som namnet beskriver en pendel med en skärm eller en kupa längst ner som hänger lodrätt från taket. Det finns även pendellampor med flera lampor till ett uttag som skapar en fylligare känsla och blir en effektfull inredningsdetalj.

Takpendlar

Takpendlel med flera lampor

Takpendel flera lampor

Det har blivit alltmer populärt att skapa en egen takpendel av flera lampor tillsammans i lite olika höjder vilket ger en personlig touch och nästan oändligt med möjligheter att skapa sin egen unika lampa. Svårigheten är att koppla ihop flera lampor till ett uttag, så ta hjälp av en elektriker. Är du intressera av exempelvis en pendellampa med 3 lampor så finns det idag även många färdiga kombinationer att köpa.

Upphäng flera lampor

Om du ändå vill lösa upphäng av flera lampor själv så har Clas Ohlson ett praktiskt upphäng för belysning som gör att du kan koppla ihop flera lampor till ett uttag. Om du är osäker på vad du får göra själv med el så har svenskaleljouren.se en tydlig steg för steg guide på hur du gör för att koppla in en taklampa. Viktigast är att komma ihåg att slå av strömmen!

Lampa över köksö

Takpendlar är väldigt populärt även i köket som lampa över köksö. Pendellampa med 3 lampor är nog det vanligaste men det beror såklart på lampornas storlek såväl som köksöns storlek vad som passar bäst. Pendellamporna har två syften, de både lyfter inredningen och ramar in köksön och är en viktig del av funktionsbelysningen då du behöver bra ljus där du förbereder eller serverar maten.

Lampa-over-kokso

Pendellampor ovanför köksö

Inred med tapet

Att inreda med tapet är ett fantastiskt sätt att ge ditt hem en personlig touch och skapa en unik atmosfär. Tapeter kommer i en oändlig variation av mönster, färger och texturer, vilket gör det möjligt att anpassa rummet efter din smak och stil.

Med en välvald tapet kan du enkelt förvandla en tråkig vägg till ett fokusområde i rummet. En mönstrad tapet kan tillföra liv och intresse till ett annars neutralt utrymme, medan en enfärgad tapet kan skapa en lugn och harmonisk känsla.

Tänk på att balansera tapetens mönster med övrig inredning. Om du väljer en livlig och färgstark tapet kan det vara bra att komplettera med mer nedtonade möbler och dekorationer, medan en neutral tapet kan ge utrymme för mer lekfulla detaljer. Läs vår guide til tapet inspiration.

Måla om

Att måla om ett rum är ett enkelt och effektivt sätt att skapa en helt ny känsla och atmosfär. Färg har en kraftfull påverkan på våra sinnen och kan förvandla ett utrymme från tråkigt till inspirerande, från stressande till avslappnande.

Med hjälp av färg kan du uttrycka din personlighet och stil samtidigt som du anpassar rummet efter dess funktion. En ljus och fräsch färgpalett kan göra ett litet rum verka större och mer öppet, medan djärva och mättade färger kan ge ett stort rum en känsla av intimitet och värme.

För att skapa harmoni och balans i rummet är det viktigt att överväga vilken stämning du vill uppnå. Lugnande färger som blått och grönt kan skapa en avkopplande atmosfär i sovrummet, medan varma toner som gult och rött kan ge energi till vardagsrummet eller arbetsrummet. Läs mer om vilken skillnad det kan göra att måla om.