Bordslampa

Hem / Bordslampa

Oavsett vilket rum du vill inreda så bör du satsa på ett gäng bordslampor som mys- och stämningsbelysning. När du släcker taklampan är det väldigt effektfullt och praktiskt med mindre bordslampor exempelvis i fönster, på byråer eller på sängbord. Hos DPJ hittar du ett stort sortiment av bordslampor online från många kända varumärken i alla möjliga färger och former. De har även snabb leverans och prisgaranti vilket gör att du får hem din nya lampa snabbt till bästa pris.

Plisserad lampskärm

En inredningsdetalj som blivit väldigt trendigt senaste tiden är plisserade lampskärmar på bordslampor i naturfärger som vitt och beige. Plisserade skärmar är veckade i antingen tyg eller plast och finns att köpa i de flesta inredningsbutikerna. Du kan även hitta plisserade taklampor, vägglampor och golvlampor vilket gör att du enkelt kan få en enhetlig stil i hela ditt hem. Vill du få fler tips om bra lampor kan du även besöka vår sida där vi hjälper dig hitta rätt taklampa.

Gör egen lampskärm

Många bordslampor består av två delar, en lampfot och en avtagbar lampskärm. Har du gamla lampor hemma som du vill återbruka kan du enkelt göra en egen lampskärm av exempelvis ståltråd, papper eller tyg. Enklast är om du har kvar lampskärmsplasten, så kan du ta bort det gamla tyget och fästa ett fint tyg, papper eller en fin tapet på lampan för att göra den mer personlig eller modern. Bara fantasin sätter stopp!

plisserad-lampskarm

Plisserad sänglampa

Klä om lampskärm steg för steg

Att klä om en lampskärm är enkelt! Så här gör du för att klä om en gammal slät lampskärm:

1

Gör en pappersmall

Linda ett större papper eller en tidning runt skärmen och klipp det längs med skärmen. På så vis vet du vet vilken storlek din tyg- eller pappersskärm ska ha utan att ta några mått.

2

Rita av din mall

Lägg ut din pappersmall på tyget eller pappret och rita av, se till att ha cirka en centimeter till godo runt om för att kunna fästa materialet.

3

Limma kanterna

För att fästa det nya tyget eller pappret så limmar du baksidan/avigsidan längs med kanterna och placerar det sedan på lampskärmen. Vik in kanterna och låt limmet torka.