Takplafond

Hem / Takplafond

Söker du prisvärda och snygga takplafonder så bör du kolla in sortimentet hos DPJ. De har både vägg- och takplafonder från olika designermärken. Låt din plafond vara en del av inredningen i stället för bara en ljuskälla med exempelvis en snygg glaskupa från varumärket Belid. Eftersom DPJ har prisgaranti kan du vara säker på att du får din drömlampa till det bästa priset.

Snygga plafonder

Finns det verkligen snygga plafonder? Svaret är ja! Det finns alla möjliga typer av takplafonder idag så du kommer garanterat kunna hitta en som passar ditt hem. Vill du ha en effektfull lampa kan du satsa på exempelvis en takplafond i kristall eller med prismor. Vill du i stället ha en diskret lampa som ska smälta in i rummet så finns det även riktigt slimmade varianter som blir ett med taket.

Byta lampa i takplafond

Att byta lampa i en plafond kan vara lite klurigt. Ofta behöver du koppla loss själva skärmen eller kupan för att komma åt glödlampan. Det finns vanligtvis en liten spärr som håller fast kupan, så ibland kan du behöva en liten skruvmejsel eller kniv i en springa för att klicka loss den alternativt vrida kupan så att skruvarna hamnar i rätt läge. Det finns även varianter som är gängade där du helt enkelt bara skruvar av kupolen från fästet.

Lampa för hallen

En takplafond är en perfekt funktionslampa för hallar med normal takhöjd då du undviker att dörrar, garderober eller dylikt slår in i lampan. Har du något högre takhöjd kan du även satsa på en hängande lampa, se bara till att dörrar kan svänga fritt och att lampan inte hänger för nära hyllor med exempelvis kläder. Se vår sida om att hitta rätt pendellampa för mer tips. När du väl hittat en bra taklampa bör du även satsa på dekorativt ljus som golvlampor eller bordslampor på exempelvis byråer och andra hallmöbler för att skapa en inbjudande känsla i det första rum som möter dina gäster.