Bra skrivbordslampa

Hem / Skrivbordslampa

Om du vill hitta en riktigt bra skrivbordslampa med bra ljus så har du hamnat helt rätt. Oavsett om du söker en liten skrivbordslampa till studiehörnan, en lampa till hemmakontoret eller flertalet till arbetsplatsen så bör du tänka på funktion framför design. Här tipsar vi om var du kan köpa en bra skrivbordslampa och våra 3 bästa tips vid val av skrivbordslampa.

Skrivbordslampa kontor

En bra skrivbordslampa till kontor hittar du hos DPJ som har ett bra och prisvärt utbud av snygga lampor som kombinerar funktion och design från varumärken som exempelvis HAY, Flos och Matting. Alla lampor har justerbara armar för möjlighet till riktat ljus och de flesta finns i flera olika färger så att det ska vara lätt att matcha övrig inredning. De matchar priset, har snabb leverans och minst 5 års garanti på hela sortimentet.

Bra-skrivbordslampa

Hitta skrivbordslampa till kontor

Våra 3 bästa tips

När du ska köpa en skrivbordslampa bör du se till att den har följande tre egenskaper: justerbar, rätt ljusstyrka och rätt storlek.

1

Justerbar lampa

En justerbar lampa är en bra skrivbordslampa. För funktionslampor är det extra viktigt att lampan har en justerbar arm så att du kan rikta ljuset mot din bok eller ditt tangentbord. Behöver du flytta runt lampan så tappar du lättare ditt fokus. Även ljuset i sig kan med fördel vara justerbart genom en dimmer. På så vis kan du själv bestämma hur mycket riktat ljus du behöver för att kunna arbeta ostört.

2

Skrivbordslampa med bra ljus

En skrivbordslampa med bra ljus är A och O. Utan bra ljus tappar skrivbordslampan sin funktion. Har den för dåligt ljus, för bländande ljus eller ett flimrande ljus så kommer det att störa ditt arbete och göra att du överanstränger dina ögon vilket kan ge spänningshuvudvärk och koncentrationssvårigheter. Söker du i ställer mysbelysning så kan du besöka vår sida om tips på vad som gör en bra bordslampa.

3

Liten eller stor?

Kanske är det självklart, men om du exempelvis ska köpa in skrivbordslampor till hela kontoret glöm inte att välja en lampa som passar skrivbordets storlek. En för stor lampa som tar upp för mycket plats kommer förmodligen skapa irritation och en för liten skrivbordslampa kanske inte fyller den funktion som är tänkt. Jämför därför lite olika varianter för att hitta den som bäst uppfyller dina krav.