Göra om badrum

Hem / Göra om badrum

Att göra om badrum är inte gjort i en handvändning! Många som renoverar huset överlåter just badrummet till proffs. Även om vi inte tvivlar på våra läsares hantverksförmåga kan det vara en bra idé att ta in hantverkare för badrummet då renoveringen innefattar både el- och vattenmoment.

Trots att du tar in hjälp kommer du behöva vara aktiv och svara på hantverkarens frågor hur du vill ha badrummet. Nedan listar vi tips och frågeställningar som kan vara bra att fundera över innan projektet drar igång. Sedan är det bara att ringa hantverkaren och boka in tid!

Renovera badrum – 6 tips på saker att fundera över!

När beslutet att renovera badrummet är taget är det dags att blicka framåt! Har du svårt för att fatta beslut? Kolla då in 5 sätt att lära dig fatta rätt beslut!

Vilken känsla vill du ha i badrummet?

Som första steg är det bra att fundera ut vilken känsla badrummet ska förmedla. Vill du åt en bohemisk känsla? Eller ska det vara ett minimalistiskt badrum? Kanske kommer du trivas bäst i ett lantligt badrum med gammaldags stil? Att ringa in din vision i huvudet är aldrig fel!

Rita badrum - skissa upp din målbild

Precis som för alla projekt i hemmet är det en bra start att ta mått och göra en preliminär skiss på hur du vill ha det. Att ha måtten uppskrivna i mobilen är en smart idé om du kollar inspiration i butiker, då du direkt kan se om handfatet/badkaret/duschkabinen du kollar på ryms inom dina mått. Allt fler väljer nu för tiden att rita upp badrummet i 3D för att sedan ”testa sig runt” med olika digitala inredningsalternativ. 3D-ritning är en trend som ökat mer och mer de senaste åren. Med denna metod får du en bra översikt över badrummets proportioner!

Fundera på vilka ytskikt du vill ha

Fram tills nu har vi mest gått igenom känsla och design. Men nu kommer vi till en ack så viktig bit, nämligen ytskikten. Pratar vi badrum och funktion är ytskikten de absolut viktigaste valen du gör. Villalivet har satt ihop en utmärkt guide på ämnet ”Välj rätt ytskikt till ditt badrum”

Skaffa rätt badrumsbelysning!

Belysning i badrummet, är det så viktigt tänker du? Det är en av de viktigaste faktorerna för trivseln i badrummet! Tänk på att du är i badrummet tidiga morgnar, på dagen och ibland även nattetid. Det ställer höga krav på både en behaglig allmänbelysning och möjligheter till att justera ljusstyrkan efter stämning.

Vem ska göra om ditt badrum?

När du bestämmer dig för vilka hantverkare som ska göra om ditt badrum är det en bra idé kolla på tidigare projekt som företaget utfört. De är också en fördel att kolla närmare på vad som gör just det företaget unikt. Vi kan konstatera att tja, det går nog inte att göra så mycket elegantare badrum än så för en rimlig peng. Hoppas våra tips har gjort att badrumsprojektet klarnat och att du har fått en översikt över renoveringens olika delmoment du behöver ta ställning till.

Välj vilka tillval du vill prioritera

Tänk över vilka tillval du absolut måste ha med i det renoverade badrummet. Det kan vara alltifrån badkar, golvvärme, handdukstork eller ett extra handfat. Ju tidigare du klurar ut detta, desto bättre. Är du en musiknörd som måste ha möjlighet att lyssna på musik i badet? Då ska du ha med detta i beräkningen, tidigt i processen. Tänk brett och täck in alla behov!